klasgenoten.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Eindhovensche Klasgenoten
<![CDATA[]]>
 
Welkom op deze site.
Heb je nog klassefoto's en/of zoek je nog klasgenoten laat dan wat van je horen. Kijken kan je ook op klasgenoten. Kijk ook eens op het Forum van Eindhovense Klasgenoten.
 
 
Tekenles
Tekenles 4e klas opvallend = wel dat er alleen maar jongens (volgens mij) op staan.Ik weet niet of deze a/d Elzentlaan gemaakt is of in de Dependance a/d Otto Veniusweg in Stratum gemaakt is.
 
Sjef dank voor je inzending.
Maar wie zijn toch ale die andere op de kiek.

Reacties

webmaster op 13-07-2010 08:44

Over die gescheiden klassen weet ik eigenlijk niet.

Dit was nog maar kort na de invoering van de Mammoetwet waarbij de scheiding werd opgeheven. Waarschijnlijk was dit nog een overblijfsel van de oude stijl.

 

Vanaf de 4e klas kregen we er een ontzettende hoop meiden bij die bijna allemaal instroomden van de Mavo. De Mavo was destijds gevestigd a/d OttoVeniusweg. De foto's zijn gemaakt in het gebouw van St. Joris aan de Elzentlaan. Op het einde van onze schooltijd zaten de brugklassen al op het terrein van Eikenburg.

Vanaf de 4e had je ook de keuzevakken waarbij je met mensen uit andere klassen in één lokaal zat, zoals met de Expressie klas. Alleen de hoofdvakken volgde je dan met je eigen klas.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl